Vacht behandelingen:

Trimmen is een verzamelnaam van de vachtbehandelingen die wij bij uw hond kunnen doen. Ik zal een korte omschrijving geven van de trimtechnieken.

Plukken: is het verwijderen van loszittende dekharen bij ruwharige vachten.Ras voorbeeld: Foxterriër, Ruwhharige Teckel etc.

Knippen/Scheren: is het inkorten van de vacht met behulp van een rechte schaar of tondeuse. Ras voorbeeld: Poedel, Bichon Frisé etc.

Effileren: is het uitdunnen en inkorten van de vacht met behulp van een effileerschaar dubbel of enkel getand. Ras voorbeeld is Shih-Tzu, Malthezer etc.

Ontwollen: is het verwijderen van onderwol met behulp van harkjes en of coat king. Een bad en de waterblazer maken het geheel echt af .Ras voorbeeld: Benner Sennen, Golden Retriever etc.

Ontklitten: De hond ontdoen van zijn klitten met behulp van goede cremespoeling. Mits het niet te erg is want dat zou dierenmishandeling zijn.

Elke behandeling is inclusief: Wassen, drogen, nagels knippen, oren reinigen, ogen reinigen, indien nodig anaalklieren legen.

Heeft u nog vragen? Bel of mail gerust.